Новоукраїнська ЗШ І-ІІІст. №6



Четвер, 28.03.2024, 23:37

Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS | Головна | | Мій профіль | Вихід

Головна » 2013 » Лютий » 12 » Математика – цифри, задачі і… чудове свято
11:01
Математика – цифри, задачі і… чудове свято

Залиште всі уроки

І кабінет, і клас –

Вітає математика

Сьогодні в залі вас!

 Як ви гадаєте, з якого приводу у стінах школи можна почути таке гасло? Підкажу: цим закликом розпочався в нашій школі Тиждень математики та інформатики, який тривав з 21-го по 25-те січня. Учителі-математики підійшли до справи творчо й відповідально, тож їхній Тиждень був насичений цікавими подіями, що захопили у свій вир усю школу. Скажете, чим може зацікавити когось така суха раціональна наука як математика? Не поспішайте з висновками! Можу вас запевнити, що математика – це не лише мова цифр і арифметичних дій, а ще й суть загадкових фокусів і багатюща, просто-таки невичерпна тема для інтелектуальних ігор і веселого КВК. Та про все – по порядку.

Тиждень математики та інформатики почався, як і годиться, в понеділок, навіть попри поширену в народі думку про те, що понеділок – день важкий. А у нас він видався приємним, адже з самого ранку під час традиційної понеділкової години спілкування старшокласники провели для своїх молодших товаришів математичні пізнавальні п’ятихвилинки «Чи знаєте ви, що…», а після уроків учитель математики та інформатики Левченко Наталя Анатоліївна запропонувала учням 9-х класів конкурсно-розважальну програму «Весела інформатика». Того ж таки дня було відкрито виставку творчих робіт школярів, у яких діти мали в будь-який спосіб – як їм підкажуть їхні уява й фантазія – висвітити тему математики. Тут були малюнки й аплікації, виконані з допомогою цифр і геометричних фігур, а ще – майстерно створені засобами комп’ютерної графіки анімаційні картинки і барвисті листівки для розкладів уроків.

У вівторок учитель математики Дейкун Наталя Миколаївна влаштувала «Математичний турнір» для учнів 7-х класів. Семикласники мали змогу не лише позмагатися в кмітливості і здатності логічно мислити, а й спробувати себе у «риболовлі» - підчепити на «вудку» «рибку»-задачки, які потім треба було розв’язати. Справа виявилася такою успішною, що декому з «рибалок» удалося навіть витягти «золоту рибку» – задачу з сюрпризом.

У середу учні 5-А, 5-Б і 5-В класів разом із Наталею Миколаївною побували у країні фокусів «Здивуй мене». А допомагали вчительці старші учні, які демонстрували п’ятикласникам дивовижні фокуси-головоломки, чим вельми вразили глядачів. А ще того дня Наталя Анатоліївна Левченко провела акцію «У нас у гостях – початкова школа». Вихованці 3-А класу завітали на вже згадану виставку творчих робіт старших школярів, а також потрапили на урок інформатики, на якому з допомогою ігрової програми «Сходинки» могли перевірити свої знання таблиці множення. Знайомством із «вищою математикою» малюки залишилися задоволені, а Ліза Зубейко навіть втілила свої враження у малюнок, який наступного дня поповнив мистецьку виставку.

День четверга ознаменувався «Битвою математиків», яка відбулася між учнями 8-х класів під керівництвом учителя математики Ріктор Людмили Іванівни. На «полі бою» було особливо гаряче, адже всі три команди – вихованці Людмили Іванівни. Та перемогу здобули представники 8-А, у якому Людмила Іванівна – ще й класний керівник.

У четвер було підбито підсумки конкурсної виставки творчих робіт, що видалося зовсім не легкою справою. Учнівські роботи виявилися такими майстерними, що годі було визначити з них найкращу. Авторитетне журі вирішило відзначити цілий ряд робіт, авторами яких є Негра Ірина (6-А), Авраменко Дар’я (6-Б),  Гросул Христина (5-Б), Томіна Аліна (6-В), Щирська Євгенія (7-В), Дігтяренко Вікторія (8-Б), Міхальова Ірина (8-Б), Рачкован Катерина (9-А) та багато інших.

А завершився Тиждень математики та інформатики у п’ятницю грою «Найрозумніший», яку провела з учнями 6-х класів Наталя Миколаївна Дейкун, і турніром «Клуб веселих та кмітливих математиків» серед учнів 10-11-х класів під орудою Наталі Анатоліївни Левченко.

«Клуб» став наймасштабнішим заходом, тож готували його математики всією кафедрою.Та й школярам-учасникам довелося докласти чимало зусиль, аби дійство було справді цікавим, дотепним і видовищним.

Усі заходи, проведені в рамках Тижня, оцінювалися компетентним журі, незмінним головою якого була Кошель Олена Володимирівна - визнаний гуру наших математиків і заступник директора з навчально-виховної роботи.

Отже, марафон предметних тижнів у нашій школі розпочався, і попереду нас чекає ще багато цікавих і змістовних конкурсних програм, ігрових шоу, виставок та інших незвичайних подорожей у науку. А вчителі-математики своїм стартом підняли планку так високо, що іншим доведеться нелегко, щоб утримати її. Та ми будемо старатися. А вам, колеги, щиро дякуємо за чудове свято математики!

Наталія Андріяш,

 заступник директора з виховної роботи

Новоукраїнської ЗШ №6


 А результати цього тижня такі:

       


Переглядів: 1081 | Додав: ledi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Форма входу

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Наше опитування

Скільки грошей вивитрачаєте, щоб підготувати дитину до школи?
Всього відповідей: 51

Міні-чат

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0